14.7 C
İstanbul
Pazar, Nis 28, 2024
okuryazarkitaplar
Image default
Editörün SeçimiManşetRüveyda ile Gez-GörTarihYeniler

Teşekkürler…

Bayramları kıymet bilen herkes kutlamalıdır; ama herkes bayramı kendine göre bir bakışla farklı farklı pencerelerden kutlasa ne de güzel bir çeşitlilik olmaz mı?

Bu anlamlı günde ben de bir Cumhuriyet çocuğu olarak muhterem babamı yad ederek Cumhuriyet Bayramını kutlamak istedim.

Canım babam “Bak güzel kızım, biz şerefli bir milletin, hak olan bir inancın evlatlarıyız, Kötü kötülüğünü, hain hainliğini yapar sen sana emanet edilen bayrağı salih niyetle kalpten daima yukarı taşıma gayesi ile tüm eylemlerini yap.” diyerek giriş yapar; sözlerini Orta Asya’dan Malazgirt’e kadar kaç tane millete şemsiyelik ettiğimizden, bağrımızda kaç bayrak, dil barındırdığımıza diyerek geliştirir; Anadolu erenlerinden Fatih Sultan Mehmet’e ve son olarak tekrar Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına minnet dua ile susardı.

Sonra durur ve tekrar İstanbul’un onların sayesinde geri aldığımızı, Cumhuriyeti kurulduktan sonra ortaya çıkan terör örgütlerinin kaynaklarını dile getirerek “Bunlar Mars’tan Merih’ten gelmedi zaten varlardı.” diyerek kendinden emin bir şekilde tatlı bir tebessümle gülerdi.

Canım babam uğruna mücadele ettiğin hayatını gençliğini ömrünü bu uğurda geçirdiğin Cumhuriyet 100. yılında Türkler 2500 yıllık kadim Türk devlet geleneğinin mirasını taşıyan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun emanetine kanıyla, canıyla, fikriyle, ruhuyla, sahip çıkan bütün vatan sevdalılarına bin teşekkürler…

Yaşasın Devlet-i Ebed-Müddet, Yaşasın Cumhuriyet…

İlgili Haberler

Aspendos’ta Aşkın Şartı Tiyatro mu, Su mu?

Kardelen Oğlakçıoğlu

Pan Flüt, Frig Gamı ve Müziği

Kardelen Oğlakçıoğlu

Orta Çağ Avrupa’sı Hakkında Gerçekler

Özlem GENÇ

Yorum Yap

Kitap, Sinema, Tiyatro, Edebiyat, Tarih, Mitoloji, Müzik, Resim, Gez Gör, Doğa Sporları, Aktüel Bilim, Anadolu, Dünya Mirası, Festival, Fuar, Sergi, Akademi, Yazarlar...