14.8 C
İstanbul
Cuma, May 10, 2024
okuryazarkitaplar
Image default
KitapEdebiyatKitap / HaberManşetYenilerYeniler

Bilim kurgu yazarı Volkan Çekirdek Mata ve Yapay Kader’den sonra bilim kurgu türündeki üçüncü üçüncü romanı Biyobot ile yeniden karşımıza çıkıyor.

Birinci romanında paralel evrenler teorisini teori olmaktan çıkartıp günlük yaşadığımız hayat kurgusu ile canlandıran yazarımız ikinci romanı Yapay Kader’de karşımıza bedenimizi yöneten ruhumuzu üzerinden insanın varoluşunu sorgulamıştı. Yazarımızı yeni romanı Biyobot ile anti evrenden bahsederken simetrik bir evren tasavvurunda bulunuyor. Bunu yaparken evrenler arası ilişkilerin nasıl olabileceğini, yapay zeka ile oluşturulan yarı insan yarı robot yeni insan türünü gerçek dünyada karşımıza çıkartıyor.

Oldukça sınırlı Türk Bilim-Kurgu roman türüne romanlarıyla katkıda bulunan Volkan Çekirdek yaşadığımız baş döndürücü teknolojik gelişmeleri ve bilimsel teorileri eserlerinde ustalıkla toplum hayatına uyarlıyor.

Transhümanist bir yazar olarak görebileceğimiz Volkan Çekirdek yeni dünya düzeninden sonra oluşacak olan evren hakkında bize oldukça çarpıcı olasılıklardan bahsediyor. İnsana bambaşka bir pencereden bakmamızı sağlayan hikayeleri gelecekteki insan hakkında da bir şaşırtıcı senaryolar ortaya koyuyor.

Biyobot’ta kahramanımız Ali Kağanın kendini keşfetmesiyle başlayan gariplikler silsilesi onu kendisinin bile anlayamayacağı maceralara sürükleyeceği ve insanoğlunun simetri evrenini keşfetmesiyle olacakları anlatılıyor

İlgili Haberler

Antik Dünyanın İlk Kadın Doktoru

Kardelen Oğlakçıoğlu

Bağımlı (mı)yım?

okuryazarkitaplar

Simya ve Simyager

okuryazarkitaplar

Yorum Yap

Kitap, Sinema, Tiyatro, Edebiyat, Tarih, Mitoloji, Müzik, Resim, Gez Gör, Doğa Sporları, Aktüel Bilim, Anadolu, Dünya Mirası, Festival, Fuar, Sergi, Akademi, Yazarlar...